<< назад


ДОКУМЕНТИ ЗА ИЗДИРВАНЕ НА ЛИЦА ОТ ЕВРЕЙСКИ ПРОИЗХОД

ДОКУМЕНТИ ЗА ИЗДИРВАНЕ НА ЛИЦА ОТ ЕВРЕЙСКИ ПРОИЗХОД

new3

Писмо от Дирекция на полицията до Министерството на външните работи и изповеданията за изпращане паспорт на унгарския поданик Жул Гати.

Имена на лица, споменати в документа: Жул Гати

София, 14 февр. 1940


new3

Надпис на Министерството на външните работи и изповеданията по молбата на Израел Соломонов Видас за завръщането на сина му Соломон Израел Видас от Франция в България.

Имена на лица, споменати в документа: Израел Соломонов Видас, Соломон Израел Видас

София, 27 авг. 1940


new3

Писмо от Българската легация във Виши до Министерството на външните работи и изповеданията за уреждане завръщането в България на български поданици, интернирани от френските власти в лагера Верне.

Виши, 5 дек. 1940

Вижте всички 2 изображения на документа

new3

Списък на български доброволци, участници в Испанската гражданска война, подали молба за завръщане в България, приложен към писмото на Българската легация във Виши до Министерството на външните работи и изповеданията за уреждане завръщането в България на български поданици, интернирани от френските власти в лагера Верне.

Имена на лица, споменати в документа: Роберт Меламед Ешуа, Азария Алкалай

Виши, 5 дек. 1940


new3

Справка за Нисим Хаимов Бенцион, задържан във френския лагер Верне, приложена към писмо от Българската легация във Виши до Министерството на външните работи и изповеданията за уреждане завръщането в България на български поданици, интернирани от френските власти в лагера Верне.

Имена на лица, споменати в документа: Нисим Хаимов Бенцион

Виши, 5 дек. 1940


new3

Справка за Роберт Меламед Ешуа, задържан във френския лагер Верне, приложена към писмо от Българската легация във Виши до Министерството на външните работи и изповеданията за уреждане завръщането в България на български поданици, интернирани от френските власти в лагера Верне.

Имена на лица, споменати в документа: Роберт Меламед Ешуа

Виши, 5 дек. 1940


new3

Справка за Каталан Рубенов, задържан във френския лагер Верне, приложена към писмо от Българската легация във Виши до Министерството на външните работи и изповеданията за уреждане завръщането в България на български поданици, интернирани от френските власти в лагера Верне.

Имена на лица, споменати в документа: Каталан Рубенов

Виши, 5 дек. 1940


new3

Справка за Азария Алкалай, задържан във френския лагер Верне, приложена към писмо от Българската легация във Виши до Министерството на външните работи и изповеданията за уреждане завръщането в България на български поданици, интернирани от френските власти в лагера Верне.

Имена на лица, споменати в документа: Азария Алкалай

Виши, 5 дек. 1940


new3

Писмо от Министерството на външните работи и изповеданията до Околийското управление в Кюстендил за уведомяване на Хаим Лереов, че по данни на Българството консулство в Париж синът му Йосиф Лереов е арестуван от германските военни власти в Париж и е изпратен в затвора „Санте“.

Имена на лица, споменати в документа: Хаим Лереов, Йосиф Лереов

София, 22 юни 1942


new3

Писмо от Българското консулство в Париж до Министерството на външните работи и изповеданията за уведомяване на Хаим Лереов от Кюстендил за ареста на сина му Йосиф Лереов от германските военно-полицейски власти в Париж по обвинения в комунистическа дейност и изпращането му в затвора „Санте“.

Имена на лица, споменати в документа: Хаим Лереов, Йосиф Лереов

Париж, 6 юни 1942